Houtskeletbouw

De woning bestaat uit geïsoleerde panelen met buiten- en binnenafwerking naar keuze; zowel hout als metselwerk kan als buitenbekleding en voor binnenafwerking kies je voor houten planchetten of gipsplaten.

Het voordeel van een houtskeletbouw woning is dat het een stevige constructie is wat dus 'veel minder beweegt' dan houtstapelbouw. Door deze eigenschap kan je verschillende afwerkingen, buiten en binnen, kiezen.

Snel en energiezuinig

U zoekt snel een bijgebouw met woonfunctie, vb. een duo-woning om je ouders bij u te laten inwonen? Of een house-extention die u meer ruimte en plaats biedt; kies dan door onze houtskeletbouw.

Waarom kiezen voor houtskeletbouw?

  1. Kieszen voor houtskeletbouw is kiezen voor een ecologische en duurzaame bouwmethode.  Het verwerken van hout is een redelijk milieuvriendelijk proces.  Bovendien is hout telkens hernieuwbaar dankzij verantwoord bosbeheer.
  2. Doordat hout een natuurlijk bouwmateriaal is zorgt het ervoor dat het gezonder is om te wonen in een houtskeletbouw.  Hout isoleert niet enke maar is ook een goede regelaar tussen vocht en koude.
  3. Een houten skeletbouw constructie kan in enkele dagen worden opgetrokken en gaat dus snel.
  4. Hout werkt isolerend, niet enkel naar temperatuur toe maar ook naar geluid
  5. Hout is misschien wel brandbaar maar geschikt toch over een goede brandweerstand in vergelijking met andere bouwtechnieken.
  6. Doordat je met houtskeletbouw sneller kan bouwen bespaar je niet enkel tijd maar ook geld.  Je doet dus aan kostenbesparing.
  7. Je hoeft niet te wachten om jouw woning af te werken.  Door aan houtskeletbouw te doen kan je sneller alles afwerking gezien er geen droogtijd noodzakelijk is.  Sneller afwerken betekent ook sneller jouw droom houtskeletbouw woning intrekken.